Blog Sayfaları

25 Temmuz 2013 Perşembe

Paça çorbası


Dün akşam işkembe çorbası yapmıştım çok güzel olmuştu sevenler tadını bilir sevmeyenlere de tavsiye ediyorum mutlaka bu çorbayı yapın ve mutlaka için işte tarifim
1 adet kuzu veya koyun işkembesi
1 litre su
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı

harcı için
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı dolusu un
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
1 adet limon
üzerine koymak için
1çorba kaşığı isot veya pulbiber
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı 
yapılışı
sakatatçımızdan temizlenmiş 1 adet işkembemizi alalım evde terar iyice yıkıyalım iri parçalar halinde doğrayalım düdüklü tenceremiize koyalım 1 litre suyumuzu üzerine koyup normal düdüklüde 1 saat pişirelim düdüklümüzü açıp işkembemizi çıkarıp ufak doğrayalım tekrar tenceremize koyalım düdüklümüzün kapağını kapatıp 15 dakika daha kaynatalım düdüklümüzü açalım 1 kabın içinde harcımızın tümünü koyup karıştıralım işkembemizin suyundan 1 kepçe harcımıza katalım karıştırıp yavaş yavaş tenceremize dökelim kaynamaya çıkana kadar karıştıralım 5 dakika kadar kaynatıp ateşten alalım 2 çorba kaşığı yağımızı pulbiberimizi tavamıza koyup kızdırıp çorbamızın üzerine dökelim afiyet olsun not çorbalarımıza koyduğumuz biberli sosumuzu yağ ve biberi nane koyacaksak naneyi de yağla beraber koyalım böyle yaparsak kesinlikle biberimiz ve nanemiz yanmamış olacak bilginize


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner