Blog Sayfaları

12 Temmuz 2013 Cuma

Patlıcan Musakka


Bugün kü yemeğim Türkiyenin çok yerinde yapılan ve benim çocukluğumda bile çok sevdiğim Diyarbakırda ve özellikle Hazromda yapılan bu güzel musakka yemeğinin tarifini hemen yazacam inşaALLAH malum Ramazan ayı sevgili okuyucu sana bugün ne pişireyim dediğinde bir öneri olur işte tarifim
malzemelerimiz
500 gr kemikli parça et
1 adet küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı margarin
5 adet patlıcan
2 adet iri domates
10 adet acı sivri biber
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 litre su
patlıcanları kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
patlıcanlarımızı alacalı soyalım kızgın yağımızda kızartalım kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alalım kuru soğanımızı ufak doğrayalım tenceremize margarini soğanı koyup kavuralım salçamızı etimizi ilave edip tekrar kavuralım üzerine karabiberi 1 litre sıcak suyumuzu koyup etler yumuşayıncaya kadar pişirelim ben düdüklü tencerede pişiriyorum borcam tepsimize patlıcanlarımızı dizelim üzerine etlerimizi koyalım etimizin suyunu üzerine dökelim domates dilimleri ve sivri biber üzerine koyup 200 derece fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım not bizim çoccukluğumuzda domatesi ufak doğrayıp üzerine döküyorlardı 

2 yorum:

  1. Elinize sağlık Uyar hanımcım Afiyet şifa olsun.Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  2. Semadan Lezzetler çok teşekkürler hayırlı Ramazanlar sevgiler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner