Blog Sayfaları

5 Temmuz 2013 Cuma

Saca Basma




Bismillah
bugün urfa da çok eskilerden beri yapılan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi hatta öğün olaraet k da yenilen güzel bir tarifimiz olan saca basma yaptım yağsız denecek kadar çok az yağla pişen bu güzel tarifim işte
malzemelerimiz
1 adet 0rta boy patlıcan
1 adet orta boy kabak
2 adet dolmalık acı biber
2 adet iri domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yapılışı
patlıcanlarımızı alacalı soyalım istediğimiz gibi dilimleyelim kabaklarımızı da halka şeklinde dilimleyelim biberlerimizi ikiye bölelim domateslerimizi halka halka keselim teflon tavamıza yağımızı koyalım üzerine patlıcanlarımızı biberlerimizi ve kabaklarımızı dizelim yakmamaya dikkat edip ateşini bir kısıp bir açalım iki taraflı kızarıncaya kadar pişirelim servis tabağımıza alalım dilimlediğimiz domateslerimizi tavaya dizelim onlarıda pişirelim domates için tavada yağ kalmamışsa önemli değil domatesler kendi sularıyla pişiyorlar aiyet olsun urfa da bu kızartmayı ekmek sacında pişiriyorlar fakat ev ortamında zor olduğu için bizler şimdi tava da yapıyoruz tadı aynı gibi oluyor

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık.lezzet dolu sağlıklı bir öğün yemeği olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Dilek Çengel teşekkürler arkadaşım evet çok güzel ve sağlıklı oluyor

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner