Blog Sayfaları

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Cevizli Sarığı Burma




Sevgili okuyucu hepinizin bayramınızı gönülden kutluyoruz nice bayramlar diliyorum ve misafirim gelmeden size bu güzel tatlımın tarifini yazıp kaçayım :)) işte tarifim
malzemelerimiz
1 kilo hazır baklava yufkası
400 gr iri çekilmiş ceviz
500 gr sadeyağ veya tereyağı
şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
3 buçuk su bardağı su
çeyrek limonun suyu
yapılışı
yufkalarımızın herbirini ikiye bölelim iri çektiğimiz cevizimizden yeteri kadar serpelim yufkamızın 3 tarafını üstüne katlayalım daha güzel ve içindeki cevizler dağılmamış olur oklavamıza saralım büzüştürerek tepsimize koyalım tüm yufkalarımızı bu şekil saralım tepsimize dizelim üzerine 1 tavada yağımızı kızdırıp kaşıkla tümünün üzerine dökelim 200 derece de ısıttığımız fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim şerbetimizi kaynatalım yaklaşık 15 dakika orta ateşte kaynaması yeterlidir kaynamış şerbetimizi 3 veya 5 dakika bekletip sıcak tatlımızın üzerine dökelim şerbetini çektirelim afiyet olsun 


2 yorum:

  1. Elinize saglik yufkalari kendinizmi actiniz

    YanıtlaSil
  2. Adsız teşekkür ederim hayır yufkayı hazır aldım belimde sorun var açamadım

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner