Blog Sayfaları

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Hanım Göbeği


 tatlımızın tarifini vereyim işte bu güzel tarifimiz
malzemelerimiz
hamuru için
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
20 gr yaşmaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
aldığı kadar su
şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
çeyrek limon suyu
kızartmak için
2 su bardağı
sıvıyağ
yapılışı
hamurumuzun malzemelerini 1 kabın içine koyalım mayamızı biraz ılık su ve şekerle eritelim tüm malzemeyi karıştırıp azar azar su alıp ele yapışmayan  bir hamur yapalım üstünü örtüp 3 saat kadar bekletelim mayalanan hamurumuzdan cevizden biraz büyük bezeler alıp elimizle yuvarlayıp biraz bastıralım ortasına delik açalım kızgın yağda kızartalım  önceden kaynattığımız şerbetimiz ılık pişirdiğimiz hamurumuz sıcak olarak şerbetin içine atalım şerbetini biraz çektimi servis tabağımıza alalım afiyet olsun not bu ölçüyü artırabilirsiniz çok güzel bir tatlıdır kaldığında bile hamurlaşmıyor

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Mayalı olunca sanki bana annemin yaptığı lokma tatlısınız hatırlattı.. bende mayasız yaptım..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler benim tarifim mayalıydı seninkini gördüm senin mayasız böylede çok güzel oluyor

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner