Blog Sayfaları

15 Ağustos 2013 Perşembe

Kemikli etle su kabağı


an
Sevgili okuyucu urfanın urfalının çok severek yaptıkları ve hakikaten çok güzel bir yemeğimiz su kabağı aşını bu defa kemikli etle yaptım çok daha lezzetli oldu işte tarifim
malzemelerimiz
1 kilo kemikli et
1 kiloluk su kabağı
3 adet iri olgun domates
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1 adet limon veya 1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
yeteri kadar tuz
2 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
yapılışı
kemikli eti ve yağımızı tenceremize koyalım 5 dakika kavuralım üzerine salçamızı koyup biraz daha kavuralım domateslerimizi rendeleyip üzerine dökelim 5 dakika kadar solduralım üzerine akşamdan suya ıslattığımız nohutları ilave edelim üzerine suyumuzu koyup düdüklü tenceremizde etler pişene kadar kaynatalım tenceremizin kapağını açalım kabuğundan soyup doğradığımız su kabağımızı tenceremize ekleyelim kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca ateşini kısıp 12 dakika kaynatalım yemeğimiz hazır afiyet olsun

2 yorum:

  1. kemikli etle kabak sevmeyenler bile rahat iki tabak yer sanırım çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık uyar hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakır tencerem aynen öyle kemikli etle yemek bir başka oluyor teşekkürler sevgiler

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner