Blog Sayfaları

9 Eylül 2013 Pazartesi

Diş Tarhanası


Malzemeler...

-1 kg döğme (döğme yoksa aşurelik buğdayda olur)
-3 kg süzme yoğurt
-tuz

Yapılışı

-Döğmeyi akşamdan tencereye koyun, üstüne kaynamış su koyup, bekletin.
-sabahleyin pişirelim, ılıtalım,ayrı bir kapta süzme yoğurdu ve tuzu karıştıralım.
-Döğmeye katalım, iyice karıştıralım.
-Ben tepsiye naylon serdim üzerine tarhanayı tek parça serdim, biraz kuruyunca parçalara ayırdım.
-çorbasını yaparken istediğimiz kadar akşamdan suda bekletiyoruz.
-pişirirken kıvamına göre suyunu koyup biraz kaynatıyoruz ve çorbamız hazır.
-ve yine aynı şekilde kuruttuğumuz tarhanayı akşamdan suda ıslatıp mercimek çorbası pişirirken ıslattığımız tarhanadan koyup çorbayı pişiriyoruz.
-Bunu mutlaka mercimekle deneyin, deneyin çok güzel oluyor.
-Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner