Blog Sayfaları

18 Eylül 2013 Çarşamba

Domates dolması


Sevgili okuyucu dolma ve sarma sevmeyen yok gibi bizim Diyarbakırda biraz daha mı fazla seviyoruz gibime geliyor bizde dolmalar çok çeşitlidir mesela karışık dolma kabak patlıcan yaprak vesaire ama en önemlisi tekten yaptığımız dolmalarımız var sadece domates dolması veya kabak dolması patlıcan dolması soğan dolması bunlardan hangisini veya tümünü aynı gün ayrı ayrı tencerelerde pişiririz abrtısız söylüyorum kaç adet tencere yan yana koyup ayrı ayrı pişiriyoruz şimdi gelelim tarifimize ama tarifime geçmeden bir anımı anlatmak istiyorum çocukluğumda bizim ilçemiz olan hazroda pirinç ekilirdi halada ekiliyor pirincimiz çok olduğu için dolmalar hep pirinçle olurdu bazen Diyarbakırda akrabalarımıza tanıdıklarımıza gittiğimizde dolma yaptıklarında bulgur koyarlardı bende çocukluk aklı hep içimden derdim ki bunların parası yok yoksullar onun için bulgur koyuyorlar işte bugün bende bulgur koydum dolmamın içine buyrun tarifim

malzemelerimiz
10 ader iri domates
250 gr yağlı kıyma
1 su bardağı bulgur
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
üzeri için
sumak veya 1 adet limon
yapılışı
dolmamızın harcını hazırlayalım domateslerimizin üstünü kapak olarak keselim içini boşaltalım dolma harcımızdan dolduralım tenceremize dizelim üzerini geçmeyecek şekilde su koyalım ekşimizi ve tuzumuzu üzerine dökelim kaynamaya başlayınca ateşini kısalım suyunu çekene kadar pişirelim
                                                    Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner