Blog Sayfaları

17 Eylül 2013 Salı

Tahinli haşhaşlı çörek




Sevgili okuyucu dün akşam kahvaltı için yarın ne yapsam diye düşünürken aklıma tahinli bir şey yapsam geldi ve işte tarifim
malzemelerimiz
hamur için
1  su bardağı ayran
yarım su bardağı sıcağa yakın su
20 gr yaşmaya
yarım tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
iç harcı için
1 çay bardağı haşhaş
yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
üzeri için
fındık
1 yumurta sarısı
yapılışı
derin 1 kabın içine yarım su bardağı sıcak suyumuzu mayamızı koyup mayamızı eritelim üzerine ayranı tuzu ilave edelim unumuzu azar azar koyalım elimize yapışmayan 1 hamur yoğuralım 1 saatten fazla mayalanmaya bırakalım mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde veya istediğiniz büyüklükte bezeler alalım tezgaha koyup elimzle açalım fırçayla yağ sürelim üzerine tahin dökelim 2 çay kaşığı şeker dökelim yeteri kadar hahaş serpelim uzatarak rulo yapalım çekebildiğimiz kadar elimizle çekelim gül böreği şekli verelim yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim elimzle bastıralım yumurta sarısı sürelim iri doğranmış fındık serpelim 10 dakika kadar bekletip fırınımıza koyalım fırını 200 dereceye getirip kızarana kadar pişirelim afiyet olsun





2 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık....br dılım aldım gıdıyorum ...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pınarıntarifdefteri buyur hepsini al çok teşekkürler sevgilerimle

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner