Blog Sayfaları

19 Eylül 2013 Perşembe

Urfa usulu etli iç pilav


Malzemeler;
-2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
-1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU KUŞ ÜZÜMÜ
-1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU ÇAM FISTIĞI
-1 TUTAM SAFRAN
-4 SU BARDAĞI ET SUYU
-2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
-1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
-ARZUYA GÖRE KARABİBER TARÇIN
-500 GR KUŞBAŞI ET

YAPILIŞI

-kuşbaşı etini tencereye koyuyoruz üzerine çıkacak kadar su ilave edip pişiriyoruz
-tenceremize yağımızı koyuyoruz çam fıstığını kuşüzümünü koyuyoruz kavuruyoruz
-yıkadığımız pirinci ilave ediyoruz kavuruyoruz safranı baharatları ekliyoruz
-etin suyundan koyuyoruz 3 dakika kadar harlı ateşte kaynatıyoruz ateşini tam kısıp pişirmeye bırakıyoruz pişen pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz
-pişirdiğimiz etleri bir tavada biraz yağ ilave edip kavuruyoruz biraz  tuz ekliyoruz etlerimizi pilavımıza karıştırıyoruz ben görsellik için birazda etten üzerine de koydum servis tabağına koyalım

-AFİYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner