Blog Sayfaları

12 Ekim 2013 Cumartesi

midye börek



Sevgili okuyucu 10 veya 15 gün önce bu güzel tarifi misssgibi sayfası Zerrin Damgacı hanımın video anlatımıyla izleyerek yaptım ve çok zevkli hazırlanışı aynı şekilde yemesi daha da zevkliydi Zerrin hanımın tarifine sadık kalarak tarifini vermeye çalışacağım ben 3 adet yufka kullandımisz istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz işte tarifim
malzemelerimiz
3 adet Yufka
1 adet Yumurta
150 gr   Beyaz Peynir    
2 avuç Maydanoz
3 yemek kaşığı Tereyağ     
1 su bardağı Su    
Hazırlanışı:

3 çorba kaşığı Tereyağını ve suyu ocakta ısıtıyoruz. Tereyağı eridiğinde ocaktan alıyoruz biraz Ilıdıktan sonra içine yumurta sarısı ilave edip karıştırıyoruz.
 Beyaz peynir, maydanoz ve yumurta akını ezerek karıştırıyoruz.
 Yufkayı 4′e bölüyoruz. Üstüne tereyağlı karışımdan sürüyoruz. Bir parçayı öne alıp üçgenin uç kısmından tutarak düz kenara doğru çekiyoruz. Pileli şekilde. Sonra iki uç kısmı üst üste getiriyoruz. Uç kısımlarına peynirli harçtan koyup yanlarını içe kıvırıp sarıyoruz. Sardıktan sonra ters çevirdiğimizde bu şekil ortaya çıkıyor. Şekli tam olarak anlayabilmek için videomuzu seyredin.

1 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner