Blog Sayfaları

21 Kasım 2013 Perşembe

Bezirgan aşı



Bugün memleketimden size çok eski 1 tarifimiz olan bezirgan aşı yemeğimizin tarifini vereceğim sevgili okuyucu mutlaka denemenizi istiyorum ve işte tarifim
malzemelerimiz
500 gr kuzu  kuşbaşı veya kemikli et
4 adet patlıcan
3 adet domates
4 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
yeteri kadar tuz
patlıcanları kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
önce kuşbaşı etimizi yağımızı (diyarbakırda kemikli et kullanırız) düdüklü tenceremize koyalım etimizi kavuralım salçamızı ilave edelim biraz kavuralım üzerine 1 su bardağı suyumuzu koyup etler yumuşunca ya kadar pişirelim üzerine  domateslerimizi biberlerimzi ufak doğrayıp ekleyelim etimizin üzerine koyalım 10 dakika kaynatalım üzerine alacalı soyup sıvıyağımızda kızartalım yemeğimizin üzerine koyalım 7 dakika kadar kısık ateşte  kaynatalım tuzunu koyalım afiyet olsun


2 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık....sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  2. pınar çok teşekkürler sevgilerimle

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner