Blog Sayfaları

21 Kasım 2013 Perşembe

Çikulata Şöleni Pasta






Akşam tatlısı için ne yapayım diye düşünürken tarif defterimi karıştırınca bu tarifime takılıp kalınca kendimi mutfakta buldum ve işte tarifim
malzemelerimiz
3 lü kek kalıbının en ufağı
pandispanya için
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
pandispanyayı ıslatmak için
1 çay bardağı süt
üstü için
yeteri kadar hazır çukulata sosu
üzeri için
yeteri kadar ganaj çukulata rendesi
kalıbı yağlamak için
1 tatlı kaşığı margarin
yapılışı
pandispanya malzemelerimizi derin 1 kabın içinde sırasına göre çırpalım kek kalıbımızı yağlayalım kekimizi kalıba dökelim 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişirelim soğuduktan sonra kekimizi ikiye bölelim 2 katına da süt serpelim alt katına hazır çukulata sosumuzdan yeteri kadar sürelim diğer kekimizi üzerine koyalım tekrar çukulata sosumuzu her tarafına sürelim en üstüne ganaj çukulatamızı rendeleyip üzerine bolca koyup buzdolabında 1 gece dinlendirip  servis yapalım afiyet olsun



4 yorum:

  1. Elinize sağlık çok güzel pasta üztündeki çukulata rendesini sizmi yapıyonuz hazırmı alıyonuz bende beğendim yapmak istiyorum hazırsa nerden alabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız çok teşekkür ederim bu çukulata ganaj çukulatadır hazır alıp rendeliyorum Valla urfada pasta malzemesi satan yerden alıyorum

      Sil
  2. ellerine sağlık ablacım...
    hayırlı cumalar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birtutamkekik Ayşegül Atılgan çok teşekkürler canım hayırlı cumalar

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner