Blog Sayfaları

18 Kasım 2013 Pazartesi

Puf böreği





Bugün epey zamandır yapmadığım bu güzel puf böreğini yapmak istedim iyi ki yapmışım çok özlemiştik çokda güzel oldu puf böreğini Türkiye de herkes bilir ve diyarbakırın da kültüründe bu börek var işte tarifim
malzemelerimiz
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım kahve fincanı sirke
1 küçük paket toz maya
1 adet yumurta
yeteri kadar tuz
iç harcı için
200 gr orta yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
yeteri kadar tuz
kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
hamurumuzun malzemelerini derin bir kabın içinde karıştırıp azar azar su alarak ele yapışan 1 hamur yoğurup üzerini örtelim mayalanması için en az 3 saat bekletelim iç harcımızın kıymasını soğanını yağını tenceremize koyup kavuralım  ateşten alalım üzerine ufak doğradığımız maydanozumuzu karabiberimizi tuzumuzu pul biberimizi koyup karıştıralım hamurumuzu bezeler yapalım hazır yufka inceliğinde açalım harcımızdan yufkanın yarısına aralıklı 1 tatlı kaşığından biraz az koyalım üzerine yufkamızın kalan kısmını örtelim 1 çay bardağıyla bastırarak keselim tüm hamurumuzu bu şekil yapalım 15 dakika kadar dinlendirelim ki tekrar hamurumuz kabarsın kızgın yağımızda kızartalım afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner