Blog Sayfaları

22 Ocak 2014 Çarşamba

İrmikli havuç tatlısı





Sevgili okuyucu benim için biraz uzun bir zamandan sonra tekrar sizinle tarif paylaşmak güzel bir duygu işte tarifim mutlaka deneyin kolay şipşak yapacağınız güzel bir lezzet
malzemelerimiz
1 kilo havuç
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri doğranmış ceviz
1 su bardağı süt
altı ve üzeri için
bolca hndistan cevizi
yapılışı
havuçlarımızı rendeleyelim tenceremize havucumuzu 1 su bardağı cevizimizi şekerimizi ve tereyağımızı koyup kısık ateşte havuçlar solana kadar pişirelim üzerine irmik ve 1 su bardağı süt koyup kısık ateşte suyunu çektirelim ateşten alalım dikdörtgen borcam tepsimizin altına bolca hindistan cevizi serpelim havuçlu karışımı tepsimize dökelim kaşıkla her tarafına yayalım üzerine hindistan cevizi ve bıraz ceviz serpelim afiyet olsun

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selda nın mutfak defteri çok teşekkürler sevgiler canım

      Sil
  2. Değişik bir tatlı ellerine sağlık sevgiler denemek isterim

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner