Blog Sayfaları

9 Ocak 2014 Perşembe

Pırasa dilimi


Sevgili Mukaddes Doğan hanıma bu güzel tarifi için çok teşekkürler işte tarifi
4 tane pırasa
 (beyaz kısımlarını kullanıyoruz)
1 tane rendelenmiş havuç
3 yumurta
1 sivri biber
250 gr peynir
1/2 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bulgurun üzerine yarım çay bardağı kaynar suyu dökerek kapağı kapalı bir şekilde ıslanmasını bekleyelim.
Tencereye yağı koyarak havuç, pırasa ve biberi kavuralım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine yumurta kıralım, un ve ıslattığımız bulguru, peyniri ve kabartma tozunu katıp karıştıralım. Peynir tuzsuz ise tuz eklemeyi unutmayınız.

Hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür ve isteğe bağlı olarak üzerine susam serpilerek fırına sürülür. 190 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner