Blog Sayfaları

1 Şubat 2014 Cumartesi

Kaytaz Böreği







Bismillah diyerek başlayalım sevgili okuyucu bu güzel börek Hatay iline ait çok lezzetli bir börek hala yapmayanınız varsa kesinlikle deneyin diyorum ve işte tarifim
malzemelerimiz
hamur için
4 su bardağı un
2 adet 42 gr lık yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
yeteri kadar tuz
aldığı kadar su
kıymalı harcı için
200 gr kıyma et
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
arzuya göre 1 kahve fincanı nar ekşisi
hamuru batırmak için
1 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
önce hamurun malzemelerini derin 1 kabın içine koyup hafif ele yapışan 1 hamur yoğuralım mayalanması için 1 kenarda üzerini örtüp bekletelim kıyma harcımızı hazırlayalım soğanımızı doğrayalım 1 kabın içine koyup kıymamızı salçamızı tuzumuzu karabiberimizi karıştıralım mayalanan hamurumuz dan yumurtadan küçük bezeler alıp biraz yuvarlayıp yağımıza batıralım tezgahımızda elimizle açalım bohça şeklinde katlayalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim üzerine kıymalı harcımızdan koyalım elimizle bastıralım 180 derecede ısınmış fırınımızda pişirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner