Blog Sayfaları

2 Şubat 2014 Pazar

Yoğurtlu kızarmış kabak



Sevgili okuyucu bu tarifim kolay ve çok lezzetli yemeklerinizin yanına yapacağınız güzel bir meze işte tarifim
malzemelerimiz
2 adet kabak
1 kase sarımsaklı yoğurt
yeteri kadar tuz
kızartmak için
1 su bardağı sıvıyağ
üzerinin sosu için
1 çorba kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
yarım tatlı kaşığı nane
yapılışı
kabaklarımızı yıkadıktan sonra kurutalım halka halka doğrayalım kızgın yağımızda kızartalım üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim 1 çorba kaşığı yağımızı nanemizi tavamıza koyup kızdırıp üzerine dökelim afiyet olsun

4 yorum:

  1. Liseden mezun olduğumda bir şirkette çalışıyordum. Öğle yemeği bana kalmadığı için gitmiştim yakın bir mekana. Orada ilk kez yemiştim. Yoğurtlu yapılmazdı bizde çocukken. Annem kızartır ekmek arasına koyardı. Yanına ayran içerdik.

    Yediğim günden bu güne severek yiyorum. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Yağmur İpar çok teşekkürler arkadaşım eşim Urfalı ben Diyarbakırlıyım bizde kabak boranisi çok yapılır bende çok severim kabak yemeklerini sizede afiyetler olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım elllerıne sağlık....sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner