Blog Sayfaları

10 Mart 2014 Pazartesi

Açıklamalı Ağzı Açık Tarifim








Bismillah diyelim ve sevgili okuyucu bu tarif Urfada ve Diyarbakırda doğuda bir çok ilde çok eski tarihlerden güzel bir yemeğimiz ara sıcak veya meze olarak geçse bile aslında biz öğün olarak yiyoruz ve uzatmadan işte tarifim
malzemelerimiz
hamuru için
5 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
1 ufak çay bardağı yoğurt
yeteri kadar tuz
aldığı kadar su
iç harcı için
300 gr yağsız kıyma et
1 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı isot veya pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 ader yumurta
1 çorba kaşığı un
kızartmak için
3 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
önce hamurumuzun tüm malzemelerini derin bir kabın içine alarak su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında 1 hamur yoğuralım üzerine bez örtüp 1 saat bekletelim hemende kullanabiliriz ama biraz dinlenirse daha lezzetli oluyor iç harcımızın soğanını çok ufak doğrayalım diğer malzemelerini katıp iyice karıştıralım dinlenmiş olan hamurumuzdan yumurtadan daha küçük bezeler yapalım oklavla hazır yufkadan biraz daha kalın açalım üzerine harcımızdan kenenarından 1 parmak kadar boşluk bırakalım  yeteri kadar harcımızdan koyup  kenarını çimdikleyerek kapatalım kızgın yağımıza etli kısmı yağın içine gelecek şekilde atalım hemen kızaracağı için dikkat edelim yanmaması için diğer tarafınıda kızartıp kağıt havlu serdiğimiz kabımıza alalım tüm hamuru bu şekil kızartalım servis tabağımıza koyalım afiyet olsun not bu malzemeden epey çıkıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner