Blog Sayfaları

5 Mart 2014 Çarşamba

Tepside içli köfte







Ve sevgili okuyucu bu güzel tarifim bilhassa  Arapların çok yaptığı Arap yemeği olan tepside içli köftem
malzemelerimiz
iç harcı için
250 gr kıyma et
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolusu margarin
1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı isot veya pul biber
yeteri kadar tuz
köfte kısmı için
3 su bardağı çiğköftelik bulgur
200 gr yağsız robotta çekilmiş dana eti
1 el kadar suda bekletilmş bayat ekmek
1 çorba kaşığı isot veya pul biber
1 adet yumurta
yeteri kadar tuz
altına ve üstüne dökmek için
1 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
önce iç harcımızın yağını kıymasını kavuralım üzerine soğanı doğrayıp soğanlar yumuşayana kadar kavuralım cevizi de biraz beraber kavuralım tuzunu biberini ve karabiberi koyup karıştıralım köfte malzemelerimizi tepsimize koyup çiğköfte yoğurur gibi yoğuralım fırın tepsimize yağımızın yarısını koyup  köftemizin yarısını üzerine bastırarak koyalım iç harcımızın hepsini üzerine yayalım kalan köftemizi elimizde ufak parçalar halinde açıp her tarafına kapatalım elimizle tekrar bastıralım bıçakla dilimleyelim kalan yağımızı ateşte iyice kızdırıp üzerine gezdirelim 200 derecede ısınmış fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun


2 yorum:

  1. Eline sağlık çok lezzetli bir yemek bu sevgiler...

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner