Blog Sayfaları

9 Mayıs 2014 Cuma

Gaziantep doğrama aşı



Sevgili okuyucu bugün tarifim güzel Gaziantepten çok hoş bir doğrama yemeği işte tarifim
malzemelerimiz
350 gr kuzu eti
2 su bardağı su
3 adet patlıcan
sumak veya limon tuzu
5 diş sarımsak
3 adet domates
1 çay bardağı akşamdan suya ıslanmış nohut
5 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
yapılışı
düdüklü tenceremize etimizi nohutumuzu salçamızı yağımızı ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu koyup etler yumayıncaya kadar pişirelim patlıcanlarımızı dörde bölüp uzunca keselim domates biber ve soğanımızı ufak doğrayalım tenceremize ilave edelim sebzemiz özleşip piştikten sonra ateşten alalım tuzunu ekşisini ve sarımsağı ezip karıştıralım yemeğimiz hazır afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner