Blog Sayfaları

18 Mayıs 2014 Pazar

İrmikli şöbiyet










Ve kocaman acılar içinde böyle yazı yazmak çok acı fakat dünya dönüyor hayat devam ediyor keşke hiç acılar yaşamasak ama takdiri İlahiden kaçmak olmuyor Rabbim imtihanlarımızı kolay geçirsin inşaALLAH
MALZEMELERİMİZ
30 adet hazır baklava yufkası
iç harcı için
3 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı fıstık
üzerine dökmek için
400 gr tereyağı veya sadeyağ
şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
3 buçuk su bardağı su
6 damla limon suyu
yapılışı
1tenceremize irmik süt ve 1 su bardağı fıstığı toz haline getirdiğimiz diğer  su bardağı fıstığı iri doğradığımız fıstıklarımızı koyup karıştırarak katı kıvama ulaşıncaya kadar pişirelim 30 adet baklavalık yufkalarımızı 3 ayrı 10 katlar olarak ayıralım her bir 10 katı uzunlamasına 3 parçaya bölelim böldüğümüz 3 parçayı kareler halinde keselim her bir kareye 1 çorba kaşığı kadar harcımızdan koyalım üçgen şekline geitrelim yufkayı bastırmadan tepsimize dizelim tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırlayalım üzerine yağımızı kızdırıp dökelim 200 derecede ısınmış fırınımızda üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirelim önceden kaynattığımız ılınmış şerbetimizi sıcak şöbiyetimizin üzerine dökelim şerbetini çektikten sonra servis yapalım afiyet olsun not şöbiyeti kaymak ve fıstıkla yaparız fakat bu şekilde de yapılıyor ve bende zaman zaman bu şekil yapıyorum diğerinden hiç farkı yoktur çok güzel oluyor ve daha ucuz oluyor



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner