Blog Sayfaları

3 Temmuz 2014 Perşembe

Kalpli irmik helvası

Sevgili güzel insan Ayşe Korkmaz hanıma bu güzel tarifi için çok çok teşekkürler

Malzemeleri
200 gr tereyağı 
250 gr buğday irmiği 1, 5 su bardağı şeker 2 su bardağı su Üzerine dekor için yeşil antep fıstığı YAPILIŞI : Tereyağı hafif derin bir tavada eritilir ve irmik eklenir, irmik pembe renk alıncaya kadar kısık ateşte kavrulur. Diğer yanda şeker ve su birleştirilerek 5 dk kaynatılır ve kavrulan irmiğin üzerine dökülür birkere karıştılarak ocağın altı kısılır yaklaşık 3 dk sonra altı tamamen kapatılır ve yaklaşık 10 dk dinlenmeye bırakılır... İsteğe bağlı dekor yapılarak servis edilebilir...Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner