Blog Sayfaları

3 Ağustos 2014 Pazar

Reyhan şerbeti






Ve anlı şanlı reyhanımız sevgili okuyucu reyhan otu diyarbakırda diyebilirim ki girmediği yemeğimiz ve et terbiyesinde bile kullanıyoruz kebaplarımızda genelde kuru reyhan daha çok kullanıyoruz reyhan şerbetini ramazandan beri kayınbiraderim hergün diyarbakırlısın reyhanı herşeyde kullanıyoruz diyorsun ve o güzel reyhan şerbetini niye yapmıyorsun deyince bende yapıverdim hala içmeyeniniz varsa mutlaka yapın tadına doyamazsınız ve işte tarifim
malzemelerimiz
1 demet taze reyhan otu
1 sürahi kaynamış sıcak su
8 çorba kaşığı dolusu süzme bal
1 buçuk adet limonun suyu
yapılışı
1 demet reyhan otunu yıkıyalım sürahimize veya 1 kabın içine koyalım üzerine kaynar su koyalım üzerine 1 kapak koyup 1 gece sabaha kadar bekletelim daha sonra limon suyunu ve balımızı içine koyup güzelce karıştıralım buz gibi soğuyunca afiyetle içelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner