Blog Sayfaları

29 Eylül 2014 Pazartesi

Milföy baklava





Sevgili okuyucu dün akşam suriyeden gelen akrabalarımızı yemeğe davet etmiştik onlar için 2 tepsi baklava yaptım milföy hamuruyla ve çok beğendiler işte tarifim
malzemelerimiz
büyük tepsi için
6 adet ikili kare milföye
2 su bardağı iri doğranmış ceviz
şerbeti için
6 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım limonun suyu
yapılışı
ikili kare milföylerimizi ayırmadan tezgahımıza koyalım biraz yumuşayınca elimizle bastırarak inceltelim 3 adet ikili milföyümüzü tepsimizin altına serelim üzerine cevizleri koyup üzerine aynı şekilde 3 adet ikili milföymüzü koyalım istediğimiz şekilde dilimleyelim 200 derece de ısttığımız fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim önceden hazırlayıp hafif ılıttığımız şerbetimizi üzerine dökelim not diğer küçük tepsiye altına 2 adet ikili milföy üzerine ceviz koyup üstüne 2 adet ikili milföy koyup dilimleyip fırında pişirip şerbetimizi ikisine yeteceği şekilde dökelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner