Blog Sayfaları

22 Ekim 2014 Çarşamba

Bademli küncülü akıt





Sevgili okuyucu bu yöresel ve çok lezzetli tarifimi mutlak deneyin diyor ve tarifime geçiyorum işte taarifim
malzemelerimiz
3 su bardağı kabuklu susam
1 su bardağından 1 parmak eksik üzüm pekmezi
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı file badem
yapılışı
susamlarımızı teflon veya normal 1 tavada yakmadan kavuralım tadına bakalım çıtır ses gelince üzerine toz şekeri ve pekmezi dökelim 3 veya 5 dakika kadar  karıştıralım büyük boy kadayıf tepsimizin veya o büyüklükte bir tepsinin altına file bademlerimizi serpelim üzerine pişirdiğimiz susamlarımızı dökelim biraz ılınınca elimizi hafif sulayıp susamlarımızı elimizle bastıralım soğuyunca dilimleyip servis yapalım afiyet olsun

4 yorum:

  1. Offff bayılırım susamlı tariflere. Ellerine sağlık arkadaşım. Kokusu buralara kadar geldi...:)) Afiyetler olsun size. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Sevgili arkadaşım Seldanın Mutfak Defteri çok teşekkürler seninde denemeni istiyorum çok güzzel oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  3. geçenlerde yemek programında izlemiştim zahmetli olsa da bu zahmete değer bence,güzel bir tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeymurancafee canım zahmetli değil şipşak yapılan bir tatlı mutlaka denemeni isterim sevgilerimle

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner