Blog Sayfaları

10 Mart 2015 Salı

Acılı Adana


Sevgili okuyucu bugün acılı Adana kebap yaptık sizlerle paylaşıyorum mutlaka deneyin
malzemelerimiz
1 kilo yağlı koyun veya kuzu kıyma et
2 adet acı sivri biiber
2 adet domates
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı tuz
1 demet maydanoz
garnitür olarak
sivri veya dolmalık acı biber ve domates
1 kilo kömür
yapılışı
kıymamızı tepsimize koyalım üzerine sivri biberi domatesleri maydanozu çok ince doğrayalım kırmızı pul biberi tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştıralım kıymamızdan yumurtadan büyük parçalar alıp elimizi hafif ıslatarak şişlerimize saplayalım mangalımızda kömürümüz köz halini alınca üzerine şişlerimizi yerleştirip pişirelim garnitür olarak ayırdığımız domates ve biberlerimizi de közleyelim kebabımız hazır afiyet olsun

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selda nın mutfak defteri merhabalar canım çok teşekkür ediyorum sevgilerle

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner