MALZEMELER
HAMURU İÇİN.
1 paket katı yağ.
1 paket yaş maya.
1 tatlı kaşığı şeker.1 paket katı yağ.
1 paket yaş maya.
1 fiske tuz.
Aldığı kadar un.
Su.
İÇ HARCI İÇİN.
1 su bardağı ceviz.1 su bardağı un.
1 çay bardağı sıvı yağ.
ÜZERİ İÇİN.
2 adet yumurta.
Un ve su ile çok cıvık kıvamda hamur tutulur. Üzerine katıyağ ve yaş maya konur. Şeker ve tuz atılır. Kıvamına göre aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 6 beze elde edilip 5 - 10 dakika dinlendirilir.
Sıvı yağ gezdirilen tavada un kavrulur. Yağını çekip iyicene kavrulunca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Dinlenen bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Yarısına soğuyan harçtan yayılır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Yarım ay şeklinde kapatılıp kenarları açılmasın diye cimdik atılır.
Fırın tepsisine dizilip çatalın arka kısmı ile üzerleri şekillendirilir. Yumurta sürülüp 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Sıvı yağ gezdirilen tavada un kavrulur. Yağını çekip iyicene kavrulunca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Dinlenen bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Yarısına soğuyan harçtan yayılır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Yarım ay şeklinde kapatılıp kenarları açılmasın diye cimdik atılır.
Fırın tepsisine dizilip çatalın arka kısmı ile üzerleri şekillendirilir. Yumurta sürülüp 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder