Blog Sayfaları

25 Eylül 2015 Cuma

Oruk Hatay






ORUK
MALZEMELER
BULGURLU HARÇ İÇİN:
5 su bardağı ince bulgur
Yarım kilo yağsız köftelik kıyma
3 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
KIYMALI HARÇ İÇİN:
Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
3 adet soğan
1 demet maydanoz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
Sıvı yağ

Bulgur suyla ıslatılarak kabarması sağlanır. Yumuşayan bulgur, içerisine konan kimyon, kişniş, karabiber, fesleğen, kıyma, un, tuz ve biber salçası ile yoğurulur. İç harç için kıyma kavrulur. İçine ince kıyılmış soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ardından ceviz, karabiber, yenibahar, tuz ilave edilir. En son ince kıyılmış maydanoz eklenerek ocağın altı kapatılır. Oruğa şeklini vermek için kalın naylon poşetler kullanılabilir. Poşetler kesilerek yaklaşık 30 cm’ye 30 cm’lik iki kare elde edilir. Bulgurlu hamurdan portakaldan biraz daha küçük bezeler yapılır. İki beze alınır ve biri bir naylona diğeri de öbür naylonun üzerine konur. Elle bastırılarak hamurlar yuvarlak olacak şekilde naylonların üzerine eşit büyüklükte açılır. Kıymalı harç bir tanesinin ortasına konulur ve diğeri naylonuyla beraber üzerine kapatılır. Kenarları içindeki harç dışarı çıkmasın diye elle iyice yapıştırılır. Fırın tepsisine bolca yağ dökülür. Hamurların iki yüzündeki naylonlar sıyrılır ve tepsiye yerleştirilir. Orukların tepsiye değmeyen yüzleri yağlanır ve 220 derecede ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner