Blog Sayfaları

29 Kasım 2015 Pazar

Pastane kurabiyesi



PASTANE KURABİYESİ

MALZEMELER

2 adet yumurta 
1 çay bardağı toz şeker 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
80 gram bitter çikolata 
Yarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı

HAZIRLANIŞI
Yumurtalar ve şeker çırpılır. Ardından sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilya konur. Unu da kademe kademe eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp elle uzunlamasına şekil verilir. İki ucu birleştirilir ve kurabiye hamurları yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirilir. Bitter çikolata benmari usulü eritilir. Fırından çıkıp soğumuş kurabiyelerin sivri ucu önce çikolataya ardından da çekilmiş antep fıstığına bandırılır. Pastane kurabiyeleri çikolatası donduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner