Blog Sayfaları

18 Şubat 2016 Perşembe

Tokat bakla dolması






MALZEMELER
4 parça dana gerdan
1,5 su bardağı kuru bakla
Yarım kilo salamura yaprak
2 su bardağı yarma
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
bakla dolması tarifiYarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Su
SOSU İÇİN:
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
İç harcı için kuru baklalar haşlanır. Geniş bir kapta, yarma, yeşil mercimek, domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, kimyon, pul biber, karabiber bir araya getirilerek karıştırılır. İçine haşlanmış iç bakla ve yemeklik doğranmış soğanlar da ilave edilerek harmanlanır. Salamura yaprak sıcak tuzunun çıkması için suda bekletilir ve süzülür. Sosu için, zeytinyağında soğanlar kavrulur. İçine domates salçası eklenir kavurmaya devam edilir. En son bir çay bardağı su eklenip kaynatılır. Tencereye etler dizilir. Üzerine iç harçla sarılan dolmalar dizilir. Tencerede görülecek kadar sıcak su eklenen dolmalar, üzerine sosu ilave edildikten sonra pişirilir Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner