Blog Sayfaları

9 Kasım 2012 Cuma

Bişe (pişi)


malzemeler
1buçuk su bardağı un
10gr maya
yarım tatlı kaşığı toz şeker
1fiske tuz
aldığı kadar su
kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
1kabın içine unumuzu koyalım ortasına havuz açalım mayayı şekeri ve tuzu koyalım üzerine 1çay bardağı ılık su koyup mayamızı eritelim hamurumuzu yoğuralım üzerini örtelim mayalanması için bekletelim hamurumuz iki katını bulmuşsa mayalanmsı tamamdır hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım merdaneyle açalım 20 dakika daha mayalanmasını bekleyelim kızgın yağda yakmadan kızartalım afiyet olsun
bizim doğuda böyle yapılır batı bölgemizde daha ufak ve ortasına delik açarlar şekil farklıda olsa batımızda da doğumuzda da tadı aynıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner