Blog Sayfaları

9 Kasım 2012 Cuma

Urfa usulu bişe (Pişi)


Malzemeleri

2buçuk su bardağı un
yarım kibrit kutusu yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar su
kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
unumuzu bir kabın içine koyalım
ortasını havuz yapalım
mayayı şekeri tuzu koyalım üzerine biraz ılık su koyup
mayayı eritelim
azar azar su alarak hamurumuzu kulak memsinden daha yumuşak yapalım mayalannmya bırakalım
mayalanan hamurumuzdan hamurumuzdan parçalar alıp elimizle bastırıp ortasını delelim kızgın yağda kızartalım
(ben bir kısmını açıp peynir koydum)
afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner