Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

DİYARBAKIR USULU MEFTUNE VEYA PÜRLEZZET


MALZEMELERİ
3 ADET ORTABOY PATLICAN
500 GR YAĞLI KUŞBAŞI ET
3 ADET DOMATES
... 3 ADET SİVRİ BİBER
2 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 TATLI KAŞIĞI TOZ SUMAK
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
1 SU BARDAĞI SU
5 DİŞSARIMSAK
YAPILIŞI
TENCEREMİZE YAĞIMIZI KUŞBAŞI ETİ KOYUP KIZARTIYORUZ SALÇAYI İLAVE EDİP BİRAZ DAHA KIZARTIYORUZ 1 ÇAY BARDAĞI SU KOYUP KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKMESİNİ SAĞLIYORUZ ETİN İYİ PİŞMESİ İÇİN SUYUNU ÇEKEN ETİMİZİN ÜZERİNE ÖNCEDEN 2 SANTİM UZUNLUĞUNDA PATLICANI DOĞRUYORUZ ÜSTÜNE 1 TATLI KAŞIĞI TUZ SERPİYORUZ 1 SAAT KADAR ACI SUYUNU VERMESİ İÇİN BEKLETİYORUZ SUDA BEKLETTİĞİMİZ PATLICANLARI 2 ELİMİZİN ARASINDA İYİCE SIKIYORUZ TENCEREMİZE KOYUYORUZ ÜZERİNE BİBERLERİ VE DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ İLAVE EDİYORUZ SUMAĞIMIZI TUZUNU EKLİYORUZ 1 SU BARDAĞI SUYUMUZU İLAVE EDİP KAYNAMAYA ÇIKTIĞINDA ALTINI KISIP PİŞİRİYORUZ YEMEĞİMİZ PİŞTİKTEN SONRA ATEŞTEN ALIYORUZ DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLARIMIZI EKLİYORUZ YEMEĞİMİZ HAZIR AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. En çok sevdiğim yemeklerindendir. Ellerinize sağlık
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner