Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Ciğer kavurması


Bugün güzel bir  ciğer kavurması yapalım ve tarifimiz
malzemeleri
1ilo koyun veya kuzu ciğeri
1çorba kaşığı tereyağı
1tatlı kaşığı kekik
1tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1çay kaşığı karabiber
1tatlı kaşığı tuz
garnitür olarak
kuru soğan köz biber ve istediğiniz ne varsa
yapılışı
ciğeri kuşbaşı doğrayalım üzerine su dolduralım 2 saat kadar bekletelim süzgecimize boşaltalım iyice yıkıyalım  suyunu süzdükten sonra tenceremize koyalım tereyağımızı ilave edip kısık ateşte pişirelim ciğer suyunu çektikten sonra güzelce yakmadan kavuralım ateşten alalım tuzu ve baharatlarını ekleyelim karıştıralım servis tabağımıza alalım yanına ganitürlerini koyalım maydanoz ve taze nane de yanında çok güzel olur afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner