Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

URFA USULU BAMYA AŞI




Bismillahirrahmanirrahim
bugün güzel bir bamya tarifi verelim
MALZEMELERİ
500GR KUŞBAŞI VEYA KEMİKLİ ET
300 GR BAMYA
2 ADET DOMATES
1 ÇAY BARDAĞI NOHUT
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
TUZ KARABİBER
LİMON VEYA LİMONTUZU
1TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
YAPILIŞI
DÜDÜKLÜ TENCEREYE ETİ YAĞI KOYALIM İYİCE KAVURALIM DOMATES SALÇASINI İLAVE EDELİM 2ADET DOMATESİ SOYALIM RENDE VEYA UFAK DOĞRAYALIM ETİN ÜZERİNE EKLEYELİM SOLDURALIM AKŞAMDAN ISLATTIĞIMIZ NOHUTU YETERİ KADAR SUY İLAVE EDELİM DÜDÜKLÜMÜZÜN AYARINA GÖRE PİŞİRELİM PİŞEN YEMEĞİMİZE BAMYAYI TUZU KARABİBERİ EKŞİSİNİ İLAVE EDLİM BAMYALAR YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRELİM AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner