Blog Sayfaları

12 Kasım 2012 Pazartesi

Dondurmalı İrmik Helvası





malzemelerimiz
1çay bardağı irmik
1çay bardağı toz şeker
1avuç fıstık
2çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2yemek kaşığı dondurma
yapılışı
irmiği tereyağını tenceremize koyalım irmikler koyu kahverengi olana kadar kavuralım fıstıkları da koyup biraz daha kavuralım şekerimizi ilave edelim 3dakika kadar daha kavurup suyunu ilave edelim 1kez karıştırıp kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim ateşten alalım 5 dakika bekletelim 1 çorba kasesine helvanın 4te birini koyalım  havuz gibi ortasını açalım dondurmayı koyalım kalan helvayı üzerine kapatalım kaşıkla biraz bastıralım tabağımıza ters çevirelim afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner