Blog Sayfaları

12 Kasım 2012 Pazartesi

Kalbura Bastı (Halbura bastı)


Malzemeleri

-1 su bardağı yoğurt
-1 paket margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta
-1 su bardağı ceviz veya yeşil fıstık
-1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN;

-4 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-Çeyrek limon suyu

YAPILIŞI

-Margarini eritiyoruz.
-Bütün malzemeyi bir kabın içinde yoğuruyoruz.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp halburun(kalburun)ya da kevgirin üzerine basıp çevirerek kaldırıyoruz.
-Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
-Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
-Şerbetimizi kaynatıyoruz
-sıcak şerbeti soğumuş tatlımızın üzerine döküyoruz yani ikisinden biri soğuk biri sıcak olacak
-ben içine fıstık kullandım halburumuz yoksa rendenin üzerinde de yapabiliriz.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner