Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

etli şakşuka



Patlıcan bitmeden şöyle bir patlıcan yemeği daha yapsak artık patlıcan bitti bitecek kesinlikle turfanda kullanmıyoruz yazın bol bol kurutalım tazesini buzluğa koyalım daha sağlıklı ve daha ucuz olduğu için bende hem kuruttum hemde difrizime bol bol koydum bu tarifimi de hazırlayıp difrizime koydum hem kışa hazırlık oluyor ani gelen misafirede yorulmadan hazırda bekleyen yemeğimiz oluyor tarifimize geçelim
malzemeleri
3adet patlıcan
300gr az yağlı kıyma
3çorba kaşığı sıvıyağ
1adet ufak doğranmış kuru soğan
patlıcanları kızartmak için 2su bardağı sıvıyağ
sosu için
6adet acı biber
8adet olgun domates
6diş sarımsak
1çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
yapılışı
patlıcanlarımızı alacalı soyalım uzunlamasına 2şer santim keselim kızgın yağımızda kızartalım kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım kıymamızı ve yağımızı tenceremize koyalım yarım kavuralım soğanımızı ilave edelim kavuralım arzuya göre çok az maydanoz koyalım patlıcanlarımızı orta boy 1tepsimize koyalım üzerine kıymayı  koyalım sosumuzun domateslerini kabuğunu soymadan ve biberimizi robotta çekelim tenceremize koyalım  üzerine sarımsakları ince kesip ilave edelim tuzu ve karabiberi koyup pişirelim tepsimizdeki harcımızın üzerine dökelim 15dakika kadar önceden 200derece ısıtılmış fırınımızda pişirip servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner