Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

kabak karnıyarık


Ve çooook sevdiğim hergün bıkmadan yerim diyebileceğim yemeklerden biridir kabak karnıyarık Diyarbakırda çok yapılan güzel bir yemek tarifimiz şöyle
malzemelerimiz
4adet iri kabak
kabakları kızartmak için 
2su bardağı sıvıyağ
iç harcı için
1çorba kaşığı margarin
300gr yağsız kıyma
2adet kuru soğan
1çay kaşığı karabiber
1avuç maydanoz
yeteri kadar tuz
üzeri için 
1çorba kasesi su
1çorba kaşığı domates salçası
yapılışı
kabaklarımızı yıkıyalım kurutalım uzunlamasına ikiye ayıralım içini tatlı kaşığıyla oyalım kızgın yağımızda kızartalım iç harcımızı harcımızı pişirelim pişen harcımızın içine doğradığımız maydanozu koyalım kabaklarımızın içini dolduralım tepsimize dizelim üzerine 1kase suya salçamızı koyup eritip dökelim 200derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner