-1su bardağı köftelik bulgur,
-1su bardağı un,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-1 tatlı kaşığı kimyon,
-aldığı kadar sıcak su
SOSU İÇİN:
-yarım demet taze soğan,
-yarım demet maydanoz,
-1 yemek kaşığı domates salçası,
-1 yemek kaşığı biber salçası,
-1 tatlı kaşığı kimyon,
-4 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI:
-Bulguru yıkayın üzerini geçmeyecek kadar sıcak suyla ıslatın.
-Şişene kadar ağzı kapalı bekletin.
-Kabaran bulgura kimyon,tuz ve unu ekleyerek kıvamını alana kadar su ilave ederek yoğurun.
-Misket büyüklüğünde toplar yapınız ve geniş bir tencereye su koyup biraz tuz,biraz sıvıyağ koyunuz.
-Köfteleri kaynayan suda haşlayınız.Pişen köfteleri süzgece dökünüz.
-Başka bir kapta maydanozu,kimyonu,soğanı,n
-Afiyet olsun.ben bu tarifi mutfağımdaki tatlar dan almış ve yapmıştım selma hanıma teşekkürler bu köftenin neredeyse aynısı gibi ufak farkla Kürt köftesi yapıyoruz birgün de inşaALLAH kürt köftesinide yaparız
İyi günler
YanıtlaSilTarifinizdeki sosta soğanı ve sos malzemelerini yağda kavurmayacakmıyız? Yani çğden mi olcak? Tarifinizde öyle yazmışsınız da....