Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Halep Usulü Bulgurlu Köfte


malzemeleri

-1su bardağı köftelik bulgur,
-1su bardağı un,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-1 tatlı kaşığı kimyon,
-aldığı kadar sıcak su

SOSU İÇİN:

-yarım demet taze soğan,
-yarım demet maydanoz,
-1 yemek kaşığı domates salçası,
-1 yemek kaşığı biber salçası,
-1 tatlı kaşığı kimyon,
-4 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI:

-Bulguru yıkayın üzerini geçmeyecek kadar sıcak suyla ıslatın.
-Şişene kadar ağzı kapalı bekletin.
-Kabaran bulgura kimyon,tuz ve unu ekleyerek kıvamını alana kadar su ilave ederek yoğurun.
-Misket büyüklüğünde toplar yapınız ve geniş bir tencereye su koyup biraz tuz,biraz sıvıyağ koyunuz.
-Köfteleri kaynayan suda haşlayınız.Pişen köfteleri süzgece dökünüz.
-Başka bir kapta maydanozu,kimyonu,soğanı,nar ekşisini,salçaları,sıvıyağı bunları köfteye karıştırın ve servis yapın..
-Afiyet olsun.ben bu tarifi mutfağımdaki tatlar dan almış ve yapmıştım selma hanıma teşekkürler bu köftenin neredeyse aynısı gibi ufak farkla Kürt köftesi yapıyoruz birgün de inşaALLAH kürt köftesinide yaparız

1 yorum:

  1. İyi günler

    Tarifinizdeki sosta soğanı ve sos malzemelerini yağda kavurmayacakmıyız? Yani çğden mi olcak? Tarifinizde öyle yazmışsınız da....

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner