Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

KADAYIFLI MUHALLEBİ


MALZEMELERİ
250 GR KADAYIF TELİ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI CEVİZ
MUHALLEBİ İÇİN
1LİTRE SÜT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
1 ADET DAMLA SAKIZI
BEN DOĞAL SAKIZ KULLANDIM
2 PAKET VANİLYA
YAPILIŞI
KADAYIF TELİMİZİ ELİMİZLE UFALTALIM TEFLON TAVADA YAĞIMIZI ŞEKERİMİZİ KOYUP 10 DAKİKA KADAR KAVURALIM İRİ DOĞRADIĞIMIZ CEVİZİ EKLEYELİM KAVURALIM KADAYIFIN RENGİ SARI OLANA KADAR KARE BORCAMA KADAYIFIN YARISINI KOYALIM MUHALLEBİMİZİN MALZEMELERİNİ VANİLYA HARİÇ HEPSİNİ TENREYE KOYALIM KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM
VANİLYAYI KATALIM TEPSİDEKİ KADAYIFIN ÜZERİNE DÖKELİM KALAN KADAYIF TELİNİ ÜZERİNE DÖKELİM ILINDIKTAN SONRA BUZDOLABINDA BEKLETELİM KENDİNİ TUTUP SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner