Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Kazan kebabı






kazan kebabı tarifi
 6 veya 8 tane ufak patlıcan
 1 küçük kuru soğan
 1tane sivri veya dolmalık biber
 1 domates içine
 ayrıca 5 domates
 300gr elde doğranmış parça et
 1 yemek kaşığı salça
 1 yemek kaşığı   pulbiber
 1 tatlı kaşığı... tuz
 1 çay bardağı su
 yapılışı parça etimizi zırhta veya pıçakla ufak doğruyoruz birazda kuyrukla beraber iri kıyma haline getiriyoruz 1 kaşık salçanın yarıs
...ını 1 domatesi soyup ufak doğruyoruz 1 biberide ufak doğruyoruz 1 küçük kuru soğanıda doğruyoruz biraz karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber biraz tuz 1 kabın içinde bunları iyice karıştırıyoruz patlıcanları dibine kadar inmeden iki yerinden yarıyoruz içine kıymalı harcı dolduruyoruz kalan harcı domatesleri de dibine inmeden kesiyoruz içlerine harcı koyuyoruz tencereye diziyoruz birer parça yağ koyup kalan salçanın yarısını 1 çay bardağı suda eritip üzerine döküyoruz kaynamaya başladımı altını tam kısıp 1 saat pişiriyoruz hatta birazcık dip tutması daha makbuldur ben pulbiber yerine 1 tatlı kaşığı biber salçası koydum benim pul biberim siyah renk olduğu için yemeğimin rengi kötü durmasın diye yemeğimiz hazır afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner