Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Mumbar


bumbar veya mumbar tarifi 1 çay bardağı iri bulgur 1 çay bardağı pirinç 1 tane kuru soğan 1 çorba kaşığı pulbiber biraz karabiber yeterince tuz 300gr yağsız et 2 çorba kaşığı domates salçası 1 deste koyun bağırsağı bütün malzemeleri bir kap...ta karıştırıyoruz bağırsağın üzerindeki fazla yağları atıyoruz üzerinde çok az yağ bırakıyoruz bağırsakları birer metre kadar kesiyoruz bir kebap şişi ile ba
ğırsakları ters çeviriyoruz üstüne tuz döküp iyice ovup yıkıyoruz aynı şekilde üç dört kere tekrarlıyoruz tam temiz olana kadar tekrar ters çeviriyoruz eski haline getiriyoruz karıştırdığımız malzemeyi içine dolduruyoruz 2 kaşık salçanın 1 kaşığını malzemenin içine 1 kaşık salçayı üzerine koyacağımız suyuna katıyoruz düdüklü tencereye bumbarı koyuyoruz üzerine 4 su bardağı su 1 kaşık salçayı koyup pişiriyoruz afiyet olsun

susuz olanıda pişirdikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağında
veya sıvıyağda kızartıyoruz


1 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner