Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Nane bı mast veya yoğurtlu ekmek




Bugün güzel Diyarbakırımın çoook eski bir yemeğini sizinle paylaşacağım bu yemeği Dedem çok severdi yaptığımda hep Dedemi hatırlarım heyyy gidi Dünya kimler geldi kimler gitti Allah cümlemizin ölmüşlerine Rahmet eylesin inşaALLAH bizlerinde birgün gideceği yer onların yanıdır yüce Rabbimiz dinden imandan bizleri ayırmasın buyrun tarifimiz yoğurtlu ekmek
malzemeleri
bir adet yufkadan yapılımış köy ekmeği
2 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 fiske tuz
sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
yapılışı
pişmiş kuru yufkayı üçer santim parçalara ayıralım
tepsimize koylım
üzerine sarımsaklı yoğurdu her tarafına gelecek şekilde dökelim
1 tavada yağımızı kızdırıp içine nane ve pulbiberi ilave edip
üstüne dökelim
yemeğimiz hazır
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner