Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Diyarbakır kabak borani



bizim bu yemeğimiz meze tarzı bir yiyecek Diyarbakırda çok eskilerden gelen bir yemeğimizdir Güneydoğudabir çok ilimizde yapılıyor çok kolay ve çok lezzetlidir
işte tarifimiz
malzemeleri
5adet kabak
500grsarımsaklı yoğurt
üzeri için 
nane 
kırmızı pulbiber
yapılışı
kabaklarımızı soymadan zar büyüklüğünde küp küp doğrayalım tenceremize koyalım üzerini 2kat geçecek şekilde sıcak su koyup haşlayalım haşladığımız kabaklrımızı süzgece boşaltalım soğuk suya tutalım soğumsı için süzüp bir kenarda bekletelim soğuyan kabaklarımızı servis kbına koyalım üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu koyalım üstüne pulbiber ve nane dökelim bu mezemizin üzerine 1 kaşık tereyağı kızdırıp içine 1çorba kaşığı nane koyup döküyoruz ben daha hafif olması için böyle yağsız yaptım 
afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner