Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Sadrazam lokumu


malzemeleri
pandispanyası için
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım lımonun suyu
kreması için
2buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kimrit kutusu margarin
keki ıslatmak için
1buçuk su bardağı süt
keki bulamak için
200 gr hibdistan cevizi
yapılışı
pandispanyamızın malzemelerini
derin bir kabın içinde önce yumurta ve şekeri iyice çırpalım sırasıyla diğer malzemelerini koyalım iyice çırpalım
yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dökelim
1 kaşık yardımıyla tepsinin her tarafın eşit yayalım
200 derece önceden ısıtılmış fırınnımızda pişirelim
pişen ve soğuyan kekimizi 12 eşit parçaya bölelim
böldüğümüz her bir kareyi ortasından ikiye bölelim
geniş bir tabağa koyduğumuz süte bir tarafını hafif batıralım pişirip biraz soğuttuğumuz kremamızdan süte bulamdığımız tarafına koyalım
rulo şeklinde saralım
hindistan cevizine bulayayalım
buzdolabında 1 gün bekletip servis yapalım
afiyet olsun
 —





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner