MALZEMELERİ
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI İRMİK
1ADET YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
KIZARTMAK İÇİN
3SU BARDAĞI SIVIYAĞ
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1BUÇUK SU BARDAĞI SU
4 DAMLA KADAR LİMON SUYU
1 LİMONUN KABUĞU
YAPILIŞI
1 TENCEREYE SÜTÜ İRMİĞİ 1 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞI KOYALIM KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM SUYUNU TAM ÇEKSİN SOĞUMAYA BIRAKALIM SOĞUYAN HAMURUMUZA YUMURTAYI KIRALIM İYİCE YEDİRELİM YUVARLAK TOPLAR YAPALIM GENİŞ BİR TAVAYA DİZELİM ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SOĞUK SIVIYAĞI KOYALIM GÜR ATEŞTE KIZARTMAYA BIRAKALIM KIZARAN TATLIMIZI KAYNATIP SOĞUTTUĞUMUZ ŞERBETİMİZE ATALIM ŞERBETİNİ TAM ÇEKTİKTEN SONRA SERVİS
YAPALIM AFİYET OLSUN NOT BU VERDİĞİM ÖLÇÜ GÖRÜNTÜDEKİ BİR TABAĞIN ÖLÇÜSÜDÜR
bildigimiz lokma gibi deyilbu cok ilgimi cekti denicem ins. ellerine saglik
YanıtlaSilPaşa Sofram arkadaşım deneyin çok güzel oluyor teşekkürler
YanıtlaSilbu tarifte un yok
YanıtlaSilsanirim
Adsız evet un yok tarifte
YanıtlaSil