malzemeleri
500 gr kuşbaşı et
1 kiloluk su kabağı
3 adet olgun domates
500 gr kuşbaşı et
1 kiloluk su kabağı
3 adet olgun domates
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı margarin
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 litre su
arzunuza göre limon suyu veya nar ekşisi
yapılışı
kuşbaşı eti ve yağımızı düdüklü tencerede kavuralım
üzerine süzgeçten geçirdiğimiz domateslerimizi ilave edelim biraz kaynatıp akşamdan suya ısladığımız nohutları ekleyelim suyunu koyup pişirelim
pişen et ve nohutumuzun üzerine kabaklarımızın kabuklarını soyalım içindeki çekirdek kısmını keselim küp küp doğrayıp düdüklü tenceremize koyalım
1 yemek kaşığı margarin
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 litre su
arzunuza göre limon suyu veya nar ekşisi
yapılışı
kuşbaşı eti ve yağımızı düdüklü tencerede kavuralım
üzerine süzgeçten geçirdiğimiz domateslerimizi ilave edelim biraz kaynatıp akşamdan suya ısladığımız nohutları ekleyelim suyunu koyup pişirelim
pişen et ve nohutumuzun üzerine kabaklarımızın kabuklarını soyalım içindeki çekirdek kısmını keselim küp küp doğrayıp düdüklü tenceremize koyalım
üzerine ekşisini tuzunu ve karabiberini koyalım kapağını kapatıp pişirelim afiyet olsun
bu kabağın urfada kurumuş halde olanından lazım 5337446008
YanıtlaSil