Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Urfa usulu su kabağı aşı


malzemeleri
500 gr kuşbaşı et
1 kiloluk su kabağı
3 adet olgun domates
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı margarin
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 litre su
arzunuza göre limon suyu veya nar ekşisi
yapılışı
kuşbaşı eti ve yağımızı düdüklü tencerede kavuralım
üzerine süzgeçten geçirdiğimiz domateslerimizi ilave edelim biraz kaynatıp akşamdan suya ısladığımız nohutları ekleyelim suyunu koyup pişirelim
pişen et ve nohutumuzun üzerine kabaklarımızın kabuklarını soyalım içindeki çekirdek kısmını keselim küp küp doğrayıp düdüklü tenceremize koyalım

üzerine ekşisini tuzunu ve karabiberini koyalım kapağını kapatıp pişirelim afiyet olsun



1 yorum:

  1. bu kabağın urfada kurumuş halde olanından lazım 5337446008

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner