Bismillahirrahmanirrahim
uzun bir aradan sonra tekrar bloğuma tarif yüklemek için oturuyorum aslında uzun zamanın suçu biraz hatta çok fazlaca internetir sürekli kesiliyor heves bırakmadı net nimet olsada içinde yok yok herşey var olsada çok yoruyor kesilince kesilir korkusuyla hemen tarifime başlıyorum bu tarifim Diyarbakırda doğunun tümünde diyebilirim yapılıyor çok sevdiğim bir yemektir malzemelerimiz
250 gr yeşil soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı kavrulmuş şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1fiske karabiber
arzuya göre 2 diş sarımsak
2 su bardağı su
yapılışı
suyumuzu kaynatalım bulgurumuzu ilave edelim ufak doğradığımız yeşil soğanımızıda ekleyelim reyhanı ve karabiberi koyalım kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim yağımızı tavada kızdıralım pişen pilavımızın üzerine dökelim yemeğimiz hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder